Kashh B

Een geschoolde zanger gespecialiseerd in Bollywood muziek met een enorme passie voor het los laten komen van vreugde bij de luisteraars.

Akash Bhoelai oftewel Kashh B is een 30-jarige zanger uit Rotterdam.
Zijn passie voor muziek is op 7-jarige leeftijd ontstaan. Kashh B was een hele rustige maar vooral een verlegen jongen die niet echt durfde om te zijn wie hij eigenlijk wilde zijn, een zanger. Oemar Wagid Hosain was toen zijn grote idool, waar hij enorm naar opkeek. Zijn muziek was de drijfveer om toch door te zetten.

Dankzij Stichting Ramlila is Kashh B in 2009 op 16-jarige leeftijd zijn zangtraject begonnen waar hij zijn eerste zangles volgde bij Rishi Dhir. In de lessen van Rishi Dhir lag de focus voornamelijk op Indiase klassieke zang. Hij gooide zichzelf in het diepe aangezien hij verder geen zang achtergrond had. Hij leerde bij Rishi Dhir toonladders, toonherkenning en raga’s (composities). Hier is de basis gelegd.

Rond 2012 leerde Kashh B Sandesh Sewdien kennen, met wie hij goed bevriend raakte. Sandesh was al actief in de muziekwereld en nam Kashh B hierin mee. Hierdoor heeft hij waardevolle contacten weten te leggen, die nu nog hun vruchten afwerpen. Het eerste optreden van Kashh B was dan ook op de verjaardag van Sandesh zijn ouders. Sandesh had namelijk samen met vrienden een band samengesteld, speciaal voor die avond. Hierna heeft Kashh B nog een aantal optredens gedaan samen met Sandesh Sewdien.

In 2015 heeft Kashh B zijn zanglessen voorgezet bij Lucky Singh waar hij leerde om zichzelf te begeleiden op het harmonium en beter te performen. Daarnaast heeft hij bij Lucky ook nieuwe composities erbij geleerd. In deze tijd heeft Kashh B tevens deelgenomen aan Talent of The Year, georganiseerd door Lucky Singh. Helaas heeft hij geen prijs gewonnen, maar hij liet zich hierdoor niet uit het veld slaan.

Kashh B nam video’s van zijn eigen zang op en plaatste deze op social media. Door middel van social media heeft muziekformatie Unlimited Kashh B gecontacteerd en dat was dan ook meteen de eerste vaste band waar Kashh B in zong samen met Wiekash Binda, Parwish Ramlal en Imraan Bechan. Er is in deze tijd veel ervaring opgedaan, er zijn leuke momenten beleefd en er zijn leuke optredens gespeeld in Lloret de Mar.

Ondertussen dacht Kashh B. er goed aan te doen om zijn horizon uit te breiden door zanglessen te volgen bij Daoud Saheb. Bij Daoud leerde hij zijn stem beter en efficiënter te gebruiken en met meer beleving te zingen. Deze waardevolle kennis doet hij met plezier op om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Na 2 jaar in Unlimited gezeten te hebben, is Kashh B gescout door 2Famouscrw & The Ryderz. In 2018 kwam zijn eerste clip genaamd `Classic Mashup` uit. In dat jaar vond er ook een tour plaats in Suriname waar er opgetreden is in Nickerie en Paramaribo (NIS).

Hierna volgden er vele video- en audioclips zoals: Jaan se samen met Sadhana Lila (1.000.000 views op YouTube), Meri Manzil, Soniya, Tum Agar, Husn Wale, Illegal Mashup, Nonstop Ruke Na, Ho Jayegi Balle Balle en nog veel meer.

Sinds januari 2023 tot heden is Kashh B een van de front members van SelectaBeats Showband o.l.v. Jerry Base en King Selecta, samen met Damian, Mike Z, Ashley Esmee en Rani Datai. Het is een nieuw concept waar de focus vooral ligt op kwaliteit, uniekheid en specialisme. Het team brengt veel ervaring met zich mee op gebied van muziek wat ervoor zorgt dat de samenwerkingen op een professionele maar ook een aangename manier verlopen. Jerry Base en King Selecta hebben naast SelectaBeats Showband ook een record label waar Kashh B onder contract staat.

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de Suriname tour 2023 in volle gang en volgen er nog vele mooie projecten van Kashh B.

 

Volg Kashh b op social media.

💢 Facebook:  https://www.facebook.com/kashh.b

💢 Instagram:  https://www.instagram.com/kashhmusic/

 

 

Deel dit artikel op social media!

Related posts

Laat een reactie achter