Rekesh Dukaloo

Rekesh Dukaloo is een 39-jarige all around MUZIKANT, PRODUCER en ZANGER. Op de jonge leeftijd van 7 jaar werd zijn interesse voor muziek het belangrijkste in zijn leven. Eerst leerde hij drummen bij de Stichting Kunst Vorming Rotterdam. Tijdens zijn studie aan de SKVR speelde en zong hij in semi-professionele bands. In 1998 won hij het grootste INDIAN SONGFESTIVAL in Nederland. Na zijn grote overwinning trad hij op in een aantal geweldige shows met beroemde Indiase artiesten als Kumar Sanu, Sonu Nigam en Ashok Khare.

Naarmate hij groeide als muzikant, ontwikkelde hij steeds meer ervaring met het opnemen van live arrangementen. Zijn primaire instrument is de PIANO, maar hij speelt ook de DRUMS en BASGITAAR. In het jaar 2000 studeerde hij Indiase klassieke zang aan het MUZIKAAL CONSERVATORIUM te Rotterdam. In 2002 zat Rekesh in verschillende bands waarmee hij verschillende muziekstijlen speelde, zoals Latin, Reggae, Pop en vele anderen. Zijn eerste SOLOALBUM genaamd ‘Me 4 You’ kwam uit in 2003. Na deze periode speelde hij als freelance muzikant in verschillende soorten bands en produceerde hij een aantal nummers met verschillende artiesten. Meestal was hij in de studio te vinden, bezig met het opnemen of produceren van een nieuwe track.

Tijdens de 1e Lock down kwam ik mijn goede vriend JK-Jerry Khayyam tegen en zijn we samen nummers gaan opnemen. En onze songs werden boven verwachting heel goed ontvangen. Dus we zijn eigenlijk vanaf 2020 vaker nummers gaan uitbrengen. Doordat ik niet op toer kon gaan kreeg ik weer tijd om mijn zangcarrière op te pakken.

– Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Rekesh Dukaloo 39 jaar en woon mijn hele leven al in Rotterdam. Ik ben muzikant, producer & zanger.

– Wat is jouw grootste passie?
Mijn grootste passie is natuurlijk muziek maken & optredens doen over de hele wereld, reizen.

– Wanneer begon je zelf wat met muziek te doen?
Ik begon met drummen vanaf mijn 7e jaar en ben daarna begonnen met zingen op mijn 15e jaar. Ik ben toen ook begonnen met piano & basgitaar spelen. En tegenwoordig produceer ik ook heel muziek voor verschillende artiesten over de hele wereld.

– Wanneer begon je in je eerste band
De eerste band waar ik echt mee ben gaan optreden was in 1999 dat was de band ‘Yess’ & daarna heb ik gezongen bij ‘Nexttime’ tot 2001.

– Wat zijn in al deze jaren je meest bijzondere ervaringen geweest als zanger/band?
Ik speel als sinds 2005 met heel veel verschillende Internationale reggaeartiesten met wie ik over de hele wereld op tour ga. Hier speel ik piano en ben bijna op alle continenten geweest voor concerten.

– Wat zijn jouw grootste drijfveren?
Ik vind het prachtig om altijd nieuwe mensen te ontmoeten over de hele wereld, dus al deze mensen blij te zien bij de concerten is het mooiste wat er is.

– Wat staat er nog op jouw bucketlist?
Dat is een hele goede vraag, ik heb al zoveel gedaan wat ik leuk vind dus is lastig om nog iets te verzinnen. Ik denk gezond blijven lijkt me het belangrijkste.

– Welke persoon zou jij nog graag ontmoeten?
Hmmm… Dat zijn meerdere mensen en helaas ook mensen die niet meer leven. Ik had graag Mohammed Rafi willen ontmoeten, maar helaas dat gaat nooit meer lukken. En voor nu zou ik graag Beyonce of Bruno Mars willen ontmoeten.

Op welke persoonlijke prestatie ben je het trotst?
Ik denk wel dat ik zoveel heb kunnen reizen en zoveel landen heb gezien. Gelukkig doe ik dat nog steeds 2023 wordt een heel druk jaar voor mij qua toeren in het buitenland. Ik probeer tussendoor natuurlijk ook mijn zangcarrière ook bij te houden.

– Wat zijn je ambities?
Ik zou sowieso graag mijn eigen muziekschool willen starten. En eigenlijk zolang mogelijk nog blijven reizen en concerten spelen over de hele wereld.

– Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik hoop dan parttime wel op een tropisch eiland (bv. Aruba) te wonen en muziek te maken nog steeds.

-Heb je een boodschap voor de lezers?
Ik zou zeggen zorg goed elkaar en help elkaar wanneer dat kan. Blijf artiesten supporten, want zonder publiek & fans kunnen wij ook niet echt verder komen. Alleen maar liefde!!!…

Websites
Officiële Website: www.rekeshdukaloo.com
Facebook: www.facebook.com/rekesh.dukaloo
Twitter: www.twitter.com/rdmusiq
Youtube: www.youtube.com/rdmusiq

 

 Deel dit artikel op social media!

Related posts

Laat een reactie achter