Jerry Khayyam (JK)

Beste lezers mijn naam is Jerry Khayyam (JK), ik ben een Surinaamse / Desi-zanger / songwriter / muzikant woonachtig in Nederland. Ik begon mijn muzikale reis rond 1991, nadat ik 1 jaar gitaarles had afgerond (dit omdat mijn moeder dit een mooi instrument vond ) Na de gitaarlessen ben ik begonnen met drumlessen ( +/- 1 jaar drumles gevolgd ) en ondertussen ook begonnen met mee oefenen met verschillende opkomende muziekgroepen ( hindi local scene )  Vaak was ik aan het zingen als ik met mijn vrienden buiten liep, verschillende vrienden en familieleden zeiden Jerry je moet echt gaan zingen ipv drummen je hebt een mooie stemkleur.

In het jaar 1995 begon ik mijn eigen muziekgroep genaamd Musica. Ik was de drummer van deze band en na ongeveer een jaar begon ik te zingen ( omdat we op dat moment geen bollywood zanger hadden ) en veranderde ik de naam van de groep in Demolition.

Een goede vriend van mij genaamd Rahid vertelde mij dat hij een paar goede muzikanten kende die misschien geïnteresseerd zouden zijn om zich bij de groep aan te sluiten. Door Rahid heb ik toen kennis gemaakt met Hansraj Jaipal ( wie kent hem niet in de local scene ) bassist Dennis Balgobind.  Ik reikte ook uit naar muzikanten zoals Naresh Sewnarain op de ( SPD ), Soeradj Fakiera op de drums, gitaristen Radjesh Chinkoe ​​& Robin, geluidstechnicus Kishoor Kalika, Caribische zangers Romeo & Riza K.

We begonnen met 1 jaar lang wekelijks oefenen, en daarna vroeg ik mijn neef Charma Baboeram, en ooms Perkash & Narin Gobinda om ons te helpen bij het opstarten van de groep zodat wij ook in de praktijk konden gaan optreden. Na die periode werd mijn neef ( wijlen ) Charma Baboeram uiteindelijk onze bandleider en hebben we heel veel kunnen optreden.  Ook waren wij een van de jongste en bekendste muziekgroepen uit de regio Rotterdam voornamelijk onder de jongeren ( in de hindi local scene)

Ik heb daarna opgetreden met vele bekende muziekgroepen als lead zanger en ook als gastzanger bij de bekende muziekformaties zoals 2Nasty, 2Crazy, Real Nasty, Relax, Fifty Fifty, Indian Express, The Juniors,  Uiteindelijk ben ik in het jaar 2005 gestopt met optreden en gaan focussen op mijn prive leven. In het jaar 2020 na 17 jaar gestopt te zijn heb ik besloten om weer te gaan zingen en ben ik mijn eigen youtube kanaal begonnen genaamd ( JK-Jerry Khayyam ) en samen met mijn team sfeer ( Rekesh Dukaloo, Jamie Makka, Dennis Gopix, Dennis Nurmohamed ) hebben we veel videoclips uitgebracht zoals bijv 90’s desi mashup deel 1 & 2.

Special thanks aan Dennis Nurmohamed & Raymond Boedhoe die het voor mij mogelijk maken om mijn muziek uit te brengen 🙏🏼

Momenteel ben ik bezig als soloartiest en werk ik aan mijn eigen muziekgroep, meer info volgt snel. Tot slot wil ik al mijn fans bedanken voor de enorme steun, en hoop dat jullie mij zullen blijven volgen en steunen ❤️ JK-Jerry Khayyam.

Voor info of vragen: jerrykhayyam@gmail.com
(JK ) Jerry Khayyam 

 

 

 

Zie hieronder mijn social media kanalen

💢 Facebook:  https://www.facebook.com/JKjerrykhayyam

💢 Spotify: open.spotify.com › artistWebresultatenJK-Jerry Khayyam on Spotify

💢  TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMeJdQbnX/

💢 Instagram: https://instagram.com/jkjerrykhayyam?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

Deel dit artikel op social media!

Related posts

Laat een reactie achter