Berry Damrie

Muziek is altijd een groot deel van zijn leven geweest. Als kleine jongen van 11 jaar wilde hij drummer worden in een Rock Band. Dus begon hij met het oefenen van de drums.
Op 18-jarige leeftijd groeide zijn interesse in zingen toen hij werd geïnspireerd door een indiase klassieke zanger.

Zo begon zijn zangcarrière.
Berry is een allround zanger en zong jarenlang verschillende muziekstijlen variërend van bhajans, ghazals, bhangra, qawali’s, klassieke muziek, Indiase pop/Bollywood liedjes, tot ook chutneys, bhojpuri liedjes, Nederlandse en Engelse liedjes.

Hij toerde door heel Europa (België, Duitsland, Spanje), Zuid-Amerika, Suriname, India en New York.

Berry laat zich inspireren door vocalisten als (wijlen) Bollywood legende Padma Shree Mohammed Rafi. In 2000 was Berry vereerd om te zingen voor wijlen Manna Dey (een legendarische indiase bollywood en klassieke vocaliste)

Hij acteerde in een aantal musicals, zoals Ram Lila in 2006, Made in Holland (een tournee langs alle Nederlandse theaters in Nederland en Theater Carré in Amsterdam).

In 2014 richtte hij zijn eigen band “Berry Damrie AntriX” (AntriX uitgesproken als ‘Antriksh’ wat Hemel betekent, is afgeleid van de oude Indiase taal Sanskriet.

Berry deed veel ervaring op met het spelen in verschillende bands en begon zijn eigen nummers te schrijven en te componeren. De liedjes zijn geïnspireerd op persoonlijke ervaringen en gebeurtenissen.

Zijn nummer “Tore bina lage na” is de eerste video van een Nederlands-Europese /Indiase artiest getoond op het Britse Desi Music Channel, B4U Music!
BERRY DAMRIE AntriX – TORE BINA LAGE NA (OFFICIAL VIDEO) – YouTube 

Ook zijn nummer “Ruk Jao” was officieel geselecteerd en genomineerd voor de London Music Video Festival Awards van 2020!
BERRY DAMRIE – RUK JAO (OFFICIAL VIDEO) – YouTube 

 

In december 2020 schreef Berry een heel bijzonder nummer dat geïnspireerd was door de Covid 19-pandemie, die de hele wereld veroverde! Het nummer heet: TERE SAATH
Het heeft een speciale boodschap aan alle mensen in de wereld, dat: Wij zijn Eén en hetzelfde Menselijk Ras!

 

Hij deelt zijn creaties graag met de rest van de wereld en hoopt dat mensen net zoveel van zijn muziek zullen genieten als hij.

Berry Damrie

Websites:

Instagram: https://www.instagram.com/berrydamrie

Tiktok: https://www.tiktok.com/@berrydamrieofficial?_t=8YBpzq08vfq&_r=1

Subscribe to: Berry Damrie YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC6kWrc5uV1Qb9tqbHpH3MWg Deel dit artikel op social media!

Related posts