Amit Sewgolam

Baithak gana betekent heel veel voor mij en is ook een stukje cultuur. We zijn opgegroeid met deze muziekstijl”, vertelt Amit Sewgolam. Hij is de zoon van de legendarische baithak gana-zanger wijlen Radjoe Sewgolam. “Ik wilde altijd als mijn vader zingen, maar dat kan helaas niet, want we verschillen van elkaar.

Amit wilde aanvankelijk geen zanger worden. “Ik hield niet zoveel van zingen, maar meer van het spelen van de dholak. Het begon toen ik eentje cadeau kreeg van Roy Dewraj. Dholak was mijn eerste instrument, daarna heb ik een beetje harmonium geleerd. Ik kan ook alle slag- of percussie-instrumenten bespelen, van drums en bongo tot conga.”
Om zijn zangtalent te ontdekken, deed Amit in 1995 mee aan het Open Scholieren Zangcontest, maar viel niet in de prijzen. “Ik had voor de lol meegedaan en dacht: mijn vader kan goed zingen, en ik ook.” Twee jaar later vertrok hij naar Nederland waar hij met zijn vader muziek maakte.

“Voor het zingen van Baithak Gana ben ik geïnspireerd door mijn wijlen vader Radjoe Sewgolam tevens een legende in de muziekscene.

Amit heeft in veel bandjes gespeeld, waaronder 2famouscrw, Face 2 Face en Xqlusiv. Hiernaast trad hij veel als solo-artiest op. Muziek maken is voor Amit meer dan een hobby.

Baithak Power is een semi classical, opgericht in het jaar 2000 samen met Shanti Sewnanden. De naam Baithak Power is afkomstig van een CD van de legende Ustad Radjoe Sewgolam. Het is een muziekgroep met breed repertoire. ‘We zijn van alle markten thuis’ waaronder Bollywood, Chutney en onmisbaar is de Baithak Gana. In het jaar 2018 heeft de band haar laatste tour gehad naar Suriname. In 2018 hebben zij ook voor het laatste een album uitgebracht. Wij hebben geen recent album, omdat een cd hedendaags in Nederland niet verkoopt of gevraagd is en de kosten te hoog zijn. 

No Merxi Nederland Is een grote moderne formatie voor jong en oud, opgericht in november 2021.
Met een gevarieerd repertoire bestaande uit verschillende stijlen waaronder zouk, bubbling, salsa, merengue, bachata, bollywood etc.

Voor info en boekingen: 0621847946

Eerste nummer van Amit.. Jab jab rani met Xqlusiv

 Deel dit artikel op social media!

Related posts

Laat een reactie achter