Kalyan Kedar

Van kinds af groeide Kalyan op met muziek dankzij zijn vader Sadafal Kedar. Kalyan, een grote fan van de legendarische zangers van weleer, voegt eraan toe: “Ik ben opgegroeid met baithakgana van mijn vader, maar ik luisterde zelf graag naar legendes met verschillende en unieke stijlen, zoals Lata Mangeshkar en Nusrat Fateh Ali Khan. Tegenwoordig is Kalyan naast zanger ook als cateraar actief binnen de Hindoestaanse gemeenschap.

1. Kun je jezelf even voorstellen?
Hallo, mijn naam is Kalyan Kedar (36) geboren en getogen in Rotterdam. In mijn vrije tijd maak ik muziek en verder ben ik veel in de keuken te vinden. Naast koken en musiceren vind ik het leuk om creatief en educatief bezig te zijn.

2. Wat is jouw grootste passie?
Mijn grootste passie is koken, ik vind dat eerlijk gezegd leuker dan muziek maken. Daarnaast houd ik van reizen.

3. Wat is je eerste herinnering als het gaat om muziek?
De strenge muzieklessen die ik kreeg van mijn vader Sadafal Kedar (rip). Theoretisch heb ik op een hoog niveau klassieke zang en muziek gestudeerd dankzij mijn vader, maar ik had als kleine jongen en later als tiener niet de discipline en interesse om het in de praktijk op dat niveau uit te voeren.

4. Wanneer begon je zelf wat met muziek te doen?
In mijn studententijd begon ik zelf interesse te krijgen in muziek, maar dit was totaal anders dan hetgeen wat ik voorheen geleerd had. Ik vond het bandwereldje veel leuker dan klassieke zang en muziek (dat was mijn gedachte toen). Nu denk ik daar anders over. Ik heb nu onwijs veel respect voor getrainde vocalisten, omdat ik weet hoeveel tijd en discipline je moet hebben om een bepaalde niveau te kunnen halen.

5. Hoe combineer je je familieleven met je muziek? Welke rol speelt je familie in jouw muziek?
Muziek is er bij mij letterlijk met de paplepel ingegoten. Mijn vader was verslaafd aan muziek en bracht zijn kennis graag over. Verder zijn diverse familieleden goed bezig en succesvol in de muziekwereld.
De verslaving voor muziek kwam bij mij na mijn studententijd. Het veranderde echter van een leuke hobby, naar een gespannen verplichting met onnodig veel druk. Na het overlijden van mijn vader ben ik gaan beseffen dat muziek nooit op de eerste plaats hoeft te komen. Tijd doorbrengen met je dierbaren vind ik nu belangrijker dan ooit. Ik heb er nu dan ook voor gekozen om beperkt en selectief op te treden. Dit zorgt bij mij voor innerlijke rust en brengt weer de ontspannen sfeer van mijn studententijd terug.

6. Waar komt je interesse in koken vandaan?
Als kind was ik altijd te vinden in de keuken van mijn ouders. Ik hielp mijn ouders graag met koken en op die manier ben ik het eigenlijk gaan leren. Mijn ouders staan binnen de familie- en vriendenkring bekend om hun smaakvolle en lekkere eten.

7. Kun je wat meer vertellen over de kippenworst die je maakt?
Jazeker, dat is iets wat mijn vader ontzettend goed en lekker kon maken. Hij had klanten uit heel Nederland die speciaal voor worst naar Rotterdam kwamen. Na zijn overlijden heb ik besloten om het stokje over te nemen. Ik doe dit seizoensgebonden, omdat het anders niet te combineren is met de andere dingen die ik graag doe.

8. Je hebt naast alles wat je doet ook een catering die goed loopt, kun je daar wat meer over vertellen?
Mandira is de naam van het bedrijf dat ik in 2021 heb opgericht. Bij de catering staat niet alleen goed en lekker eten hoog in het vaandel, maar ook een mooie presentatie. Dat samen heeft er eigenlijk voor gezorgd dat wij super snel populair en succesvol zijn geworden. Ons catering is gespecialiseerd in het verzorgen van Hindoestaanse en Suriname maaltijden.
Naast catering verlenen wij ook andere diensten als videografie en fotografie met hetzelfde bedrijf.

9. Wat is voor jou de grootste mijlpaal tot nu toe?
Zowel muzikaal als met de catering heb ik mooie mijlpalen bereikt.
Mijn grootste muzikale mijlpaal is mijn optreden op het Zomercarnaval in 2022. Als muzikant én Rotterdammer was dat mijn ultieme droom. Ook dit jaar mag ik er optreden met mijn eigen band!
Mijn grootste mijlpaal als cateraar is dat ik in 2022 en 2023 heb mogen koken voor de president van de Republiek Suriname en zijn staf. Beide keren heb ik hem mogen ontmoeten in een informele setting. Ik mocht daarbij foto’s voor eigen gebruik maken waar ik ontzettend trots op ben.

10. Wat zijn jouw grootste drijfveren?
De mindset en hardheid van mijn vader en de zachtaardige karakter van mijn moeder. Dankzij die karaktereigenschappen sta ik vandaag de dag waar ik sta.

11. Welke persoon zou jij nog graag ontmoeten?
Ik vind het altijd super leuk om te socializen en (nieuwe) mensen te ontmoeten. De barrière die veel artiesten met hun fans hebben, heb ik totaal niet. Naast het artiest zijn run ik namelijk ook een bedrijf waarbij socializen een must is.

12. Met welke andere Hindoestaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken?
Ik zou het leuk vinden om een ballad op te nemen met Sanjay Jodha. Ik ben sinds kleins af aan een liefhebber van zijn stem en zang.

13. Heb je een boodschap voor de lezers van Reena.nl?
Iedereen die iets wilt bereiken in het leven heeft te maken met teleurstellingen en tegenslagen. Als je door kunt zetten en negativiteit kunt negeren, dan zul je na alle tegenslagen intens genieten van je successen.

Websites
Facebook: Kalyan Kedar | Facebook
Youtube: KALYAN KEDAR – YouTube

 
Deel dit artikel op social media!

Related posts

Laat een reactie achter