Prewien Jagbandhan – The beginning

Geboren en getogen in Den haag, leerde ik op 4 jarig leeftijd de drums bespelen. Mijn vader is ook een muziekant, Ramon Jagbandhan – dholak player en drummer. Kom echter uit een muzikale familie. Eerst drumstel kreeg ik van mijn moeder, omdat ik alle stoelen kapot drumde.

Op 8 jarige leeftijd mocht ik met mijn vader mee naar de eerste optredens, Waar ik stiekem mee mocht spelen daar leerde ik Rowello kennen bassist (xclusive) band Albela.
Op 12 jarig leeftijd werd er een talentjacht gehouden op mijn middelbare school waarbij ik een band samen stelde met mijn neefje Avinash Badri toetsenist en Rishi Gopal tevens ook toetsenman we hadden toen mister turbelance mr ICE op de bas toen zong hij nog niet.

Rishi gopal is de zoon van de bekende jodelking Henk gopal waarbij oom Henk gopal optredendens verzorgde. Dit waren met wisselende muzikanten vele hebben gespeeld met oom Henk en flink gejamd. Jamde ook met de sewgoelambrothers met de bandSpeed – way back musicon den haag) – Milan sound.

Op 15 jarige leeftijd kreeg ik een telefoon van Feroz chedi toetsenist is tevens een muzikale familie met hun gebroeders en zuster. Begon ik met live drum en het was gulden tijd en zo begon mijn carrière
Daarna ben ik overgestapt naar deligt onder leiding van Aniel Parag. Als percussionist en drums Was pas 16 jaar als percussionist geïnspireerd door bekende spd speler Dhiradj dhoenmoen.

Ik kreeg de kans van mijn kaka Sandjai Jagbandhan om in te vallen voor the Indian express. Zowel drum als percussionist. Na wat wisselingen kreeg ik een aanbieding bij de formatie soudtronics waar ik kan herrineren alle Milans (ujala) door heel Nederland heb mogen performen met de gebroeders shalindrai bhulia en prewien bhulia. En bassist arvind sitaram en prem dashrath gitaar.
Tussendoor speelde ik ook in een formatie yash genaamd uit Amersfoort. Ben de bekende zanger ameeth Durgaram bhangra mc. Als bhangra dhol op spd samen met zijn broer saxofonist Romeo durgaram.

Tijdens mijn optreden in Amersfoort ujula leerde ik bekende trompentist Setish Bindraban kennen (Muziekgroepsabroso) Hij belde me 2 dagen op en wilde eennproject beginnen genaamd de formatie YE$$ 2005 was mijn eerste buitenlandsetour in suriname in de Antony nis sporthal en wat privé evenementen.
Na terugkomst van de tour werd de band omgedoopt tot de band muziekgroepsabroso waar ik ongeveer 1 jaar heb gespeeld en af en toe inval klusjes doe. Samen met de diva zangeres Karin baitali en percussionist ravi kowlessar en de crew.

Zal eerlijk zijn was net 19 en overal kreeg je aanbiedingen had toen besloten om wat optredens met de formatie soundtronics te spelen. Daarna Kwam mijn kaka Sandjai Jagbandhan, broertje van mijn vader bood me aan om bij de bekende Diamond2000 van mijn aadja Hans Jagbandhan te spelen hier speelde ik spd met Krish Malhoe gitarist Danny biervliet bassist drummer naushad kiamondin later Glen felter drums de bekende zanger raja mustaq lucky Singh en shaheed wagidhossion en antilaanse pianinist leno emmercina mixer dinish malhoe en zijn zoon jivi malhoe ook als mixer Sheriff wagid hussion saxofoon en zangeres tirishma malhoe.
Daarna wat café jam met Blackpoision onder leiding van mister black

Daarna kreeg ik op 23 jarige een aanbieding bij de formatie xprezz wat 2 jaar tot stand heeft gehouden hier werkte ik met sham chote gitarist vidjia lila (fusion bassist)wirish goercharan percussionist en prakash malhoe mixer. En uiteraard mister black en miss Romy mukesh nandkoemarsing redino manger, saliem wagid husion
Daarna werd het express waar ik 9 jaar heb mogen spelen met de volgende muzikanten: pawan dihal percussionist hansraj jaipal toetsenist Jantje koendjebiharie bassist en prekash rewtie gitaar. Front Mukesh nandkoermarsing mister black en lady k-wida
Tussendoor hebben we zangers zoals shai dharmpal van scream en maureen Fernandez van 2remember en roaul
Kandhai mogen invallen en begeleiden. Later kwam de jonge Sanjana malhoe de team versterken.

Mijn leuke momenten;
Carnaval Rotterdam onder leiding van Asis baynath en farhad bassist fra sound 1 miljoen mensen op een truck met Stanley javaanse zanger.
Suriname 6x met express 2x Diamonds2000
Raymond ramnarain dil e nadaan begeid
Raywtee ramroop

Op de bühne gestaan met:

Toetsenisten;
Ernesto van dal
Vidjai moelschand
Sandjai ramlal Shorty bhai)
Faries oemandali
Rishi gopal
Hansraj jaipal
Shaindindra bhulia
Sanjay dhoenmoen
Rishi Bono
Radjen marengopie
Leno emmerencia
Kiran biharie
Anil maharban

Percussionisten:
Radjen Jagbandhan
Dhiradj dhoenmoen
Wirish goercharan
Pawan dihal
Awaad Jabber
Ramoe sewradj
Bassisten:
Danny biervliet
Arvind durgaram
Vijaj lila
Janntje koendjebiharie
Jay balgobiend
Moenan malhoe
Hans liatkat hussion
Shasshie mohaboe
Fulco vergauw
Lloyd nandkoemarsing
Farad ali bux
Maikel balbahadoer

Gitaristen:
Radjes gopal
Krish malhoe
Prekash rewtie
Danny Fulhari
Sham chote

Mixer:
Prakash malhoe
Dinish malhoe
Jivie malhoe
Narin malhoe ( Suriname)
Prewien bhulia
Anand ramautaur

Zangers:
Mukesh nandkoermarsing
Mr black
Saliem wagid hussion
Redino manger
Boyke datadien
Henk gopal
Berry damri
Sager malik
Randjai Pahladsingh
Kalyan kedar
Lucky Singh

Zangeressen:
Miss Romy
Karin baitali
Maureen Fernandez
Tirishma malhoe
Sanjana malhoe
Jennah singer
Sadhana lila ( auditie jam slide korte jam)
Angel aruna

Saxofonisten;
Presham boedhai
Sunil Chitaroe
Sheriff wagid hussion
Vinod sital
Philip de goey
Romeo durgaram

Trompet:
Setish bindraban
Sandjai Jagbandhan
Shailindra bhulia

Zal zeker wat namen vergeten zijn dus vul het maar op:
I love de hindipop want ze hebben allemaal hun sporen bloed zweet een tranen verdiend sommige zijn upcoming en vele zitten al jaren in het vak. Vele hebben hits op YouTube en volgers.
En hebben vele projecten mogen maken en blijf de spirit houden.

Prewien Jagbandhan
WEBSHOP MUSICPRO4U

Related posts