Pray for the world – Corona

Mensen schreeuwen om een volledige lockdown en beginnen langzaam aan gek te worden van angst. Dit begrijp ik volkomen! Maar men onderschat een lockdown zo ontzettend erg. Het is niet zo makkelijk dat je na een maand of twee binnen zitten en relaxen, je je dagelijkse leven weer op kunt pakken. Nee, er zitten zoveel haken en ogen aan:

– je mag de straat niet meer op. Enkel met een briefje waarop staat waar je heengaat. Dit mag enkel de winkel, de dokter/apotheek of je werk zijn(alleen vitale beroepen).
Heb je dit niet bij je of ga je ergens anders heen? Dan krijg je een forse boete of gevangenisstraf.
(In sommige landen mag je wel de hond kort uitlaten, maar rijd er dan constant een politiebusje mee om je in de gaten te houden)
– al onze vrijheid is weg! Je kan nergens gaan en staan waar je wilt. Niet hardlopen, niet fietsen, niet even langs de snackbar, je vrienden, de dansschool etc. Niks!
– mensen sterven alleen en verlaten in ziekenhuizen, thuis en in verzorgingshuizen, want er mag niemand meer bij. Nu nog wel, maar in volledige lockdown niet. Kijk maar naar Italië. Je mag dus niet naar je stervende vader of moeder toe. Die zie je vanaf de eerste dag lockdown never nooit meer terug.
– mensen gaan doordraaien als ze misgrijpen in de winkel (want je mag maar 1x per week. Zie Italië). Wellicht word er geplunderd, gevochten etc. Als we pech hebben krijgen we nog voedselbonnen ook. Net als in de oorlog. Om over voedseltekorten maar te zwijgen.
– dieren worden niet meer geholpen bij een dierenarts, want dat is geen levensbehoefte van een mens. dieren gaan dus gewoon dood zonder enige vorm van hulp!
– even online wat bestellen? Welnee, dat kan niet, want alleen supermarkten, apotheken en benzinestations zijn nog open. Verder niks. Dus ik hoop dat je genoeg speelgoed, kleding etc hebt liggen voor een jaar , want geloof me zolang kan het nog weleens gaan duren, voordat we de deur weer uitkomen. Als we dat überhaupt ooit weer mogen.
– even langs je ouders? Je vriendin? (Met 1,5 meter afstand) dat gaat m niet meer worden, want je mag de regio niet meer uit en überhaupt de straat niet meer zomaar op..
– de economie gaat helemaal naar de klote, cash geld verdwijnt en de vraag is of we ooit nog uit deze crisis gaan komen.
-je buurman of buurvrouw helpen? Mag niet meer. Wie helpt ze dan? Ik heb geen flauw idee!
-grenzen dicht (ja, dit is ook helemaal niet erg om verdere verspreiding te voorkomen)
-avondklok (mja je bent toch al niet meer buiten)

Ik kan zo nog wel even doorgaan, want het gaat echt geen leuke vakantie-achtige periode zijn. Je zit letterlijk opgesloten in je huis.
Noem het zwartkijken, negatief, zeuren en ga zo maar door, maar de waarheid blijft dat wij met een lockdown de volledige controle over ons leven kwijtraken en wie verteld ons voor hoelang? Niemand kan ons garanderen dat dit dit voor enkele weken is.

Dus alsjeblieft lieve mensen, maak zelf het verschil en gedraag je al alsof er een lockdown is.
– Blijf binnen. Ga alleen 1x in de week naar de winkel. Bestel zoveel mogelijk andere dingen online.
– Draag handschoenen en een mondkapje buiten de deur. Maak de mondkapjes zelf (er zijn hele goede te maken), zodat de officiële naar de zorg etc gaan. Alles is beter dan niet niets. Mensen die gaan beginnen over schijnveiligheid: alles is beter dan niets! Het maakt ongetwijfeld verschil als iedereen buiten de deur zo’n ding draagt om de ergste druppels etc tegen te houden en het voorkomt ook dat je aan je gezicht gaat zitten.
– Ga elke dag eventjes een blokje om, maar vermijd teveel mensen. Alsjeblieft vermijd mensen!
– Neem de controle over je eigen leven!
– Was je handen zeer regelmatig. Ook na contact met je huisdier. Zelfs als je handschoenen aan hebt gehad.
– Laat je schoenen buiten staan. Draag ze niet in huis!
– Was je kleren elke dag.
– Geef geen feestjes, zoek niet je vriendin op om even lekker te gaan chillen. Hoe rot dat ook is! Doe het gewoon niet. Ga videobellen, bellen etc. Echte liefde overwint alles.
-jonge mensen moeten niet denken “onoverwinnelijk” te zijn. Ook al word je niet ziek, de keuzes die je maakt over waar je heen gaat, zijn keuzes tussen leven en dood voor iemand anders.
-een rondje fietsen/bos met je kinderen is hartstikke prima, maar stuur je kind niet naar de speeltuin met tientallen anderen. Dat is gewoon onverantwoord . Houd je kinderen binnen of in de tuin.

Dit lijkt ookal op een lockdown, alleen het grote verschil is dat wij er zelf voor kiezen en wij de controle hebben.
Je kan naar je ouders die in het ziekenhuis liggen. Je kan afscheid nemen. Je kan even een blokje om, je kan naar een dierenarts, de kapper etc.
Tijdens een lockdown kan dit allemaal niet meer.!!
Dus wees verstandig en maak zelf het verschil. Voorkom een officiële lockdown en wees zelf verstandig!
Het is klote dat je even je vrijheid moet inleveren, maar denk eens aan je toekomst. Hoe wil je dat die is? Onder complete controle van de overheid, agenten en militairen. Niet meer je huis uit mogen en je vriendin/familie helemaal niet meer zien? Niet wetende wanneer dit eindigt ? Je kinderen laten opgroeien in een oorlog met een onzichtbare vijand?
Of wil je gewoon je verantwoordelijkheid hebben genomen en over enkele maanden weer een stukje van je oude leven terughebben?

Ik kies voor dat laatste.

Wees lief voor elkaar, zorg voor elkaar en boven alles : onderschat de situatie niet.!
Ja, corona is een onzichtbare vijand, maar het is er helaas toch echt.
Alleen vandaag al zijn er weer ruim 500 besmettingen bijgekomen en de teller blijft lopen.

Take action lieve mensen. Ik smeek het jullie. Niemand wil een officiële lockdown. Niemand!

Het gaat niet zover komen?
Dat zeiden de mensen ook een week geleden toen ik zei dat horeca etc dicht zouden gaan en er forse maatregelen zouden komen.
Het komt eraan lieve mensen. Het komt.
Laten we het voor zijn en zelf het verschil maken, zodat we van de zomer (hopelijk) weer kunnen proosten op de toekomst met onze familie en vrienden.

Alsjeblieft : wees verstandig. Wees onze toekomst en help allemaal mee !!!

Stay strong lieve mensen. We got this! ❤️
– author unknown

Spread the love
  • 27
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    27
    Shares

Related posts

Leave a Comment