D-wack Hiralal

D-wack Hiralal, een van de motoren van The Big Band Xqlusiv:

D-wack zijn interesse voor muziek begon al sinds kleine jongen door middel van het draaien van lp’s .
Hij zit al ruim 24 jaar in onze hindi- muziekscene, waarvan nu al 14 jaar voor The Big Band Xqlusiv. We genieten hit na hit van zijn aparte style en swingend nummers.

1. Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Dinesh Hiralal met de artiestennaam D-Wack. Geboren in Ede (provincie Gelderland) nu woonachtig in Rotterdam. 

2. Wat is jouw grootste passie?
Mijn grootste passie is natuurlijk het maken van muziek, maar ook alles wat met voetbal te maken heeft vind ik interessant.

3. Wanneer begon je zelf wat met muziek te doen?
Als kleine jongen had ik al interesse voor muziek. Het begon met het draaien van plaatjes (lp’s) en het timmeren op borden en pannen thuis bij mijn ouders.

4. Wanneer begon je in je eerste band..
Ben begonnen met jammen met vrienden uit de buurt en samen gingen we daarbij alle buurthuizen langs waar ze een oefenruimte hadden met muziekinstrumenten. Na een periode bij de band Splash en de band X2C waar ik met neven muziek maakte was de band Ye$$ olv Rikasch mijn eerste echte band waarbij optreden een wekelijks ding werd. Na de periode bij Ye$$ kwam ik 8 jaar uit voor Next Time en vervolgens nu bijna 14 jaar Xqlusiv.

5. Wat zijn in al deze jaren je meest bijzondere ervaringen geweest als zanger/band?
De optredens in Suriname blijft toch een geweldig bijzonder ervaring. Hoop dat nog aantal jaar mee te mogen maken. In mei 2023 gaan we na 6 jaar richting Suriname met Xqlusiv voor een tour.
Welcome’s party.. zaterdag 20 mei Ramcharan’s Playground.

6. Wat zijn jouw grootste drijfveren?
Elke weekend weer nieuwe mensen leren kennen – na ruim 24 jaar kom je nog steeds elk weekend nieuwe mensen tegen, het blij maken van stelletjes de net getrouwd zijn, het entertainen van mensen en natuurlijk de erkenning die je ontvangt na elk optreden.

7. Wat staat er nog op jouw bucketlist?
Heb niet echt iets staan op mijn verlanglijstje. Ben blij met alles wat ik heb mogen mee maken tot nu toe en hoop nog een aantal jaar te mogen genieten van deze hobby.

8. Welke persoon zou jij nog graag ontmoeten?
Binnen onze muziek wereld was het van kleins af aan mijn wens om samen met Oemar Wagid Hoessein en Nadeem Khan op de podium te staan. Met Oemar heb ik 13 mooie jaren mee gemaakt. Helaas heb ik met Nadeem Khan (RIP) nooit een podium ervaring kunnen meemaken.

9. Op welke persoonlijke prestatie ben je het trotst?
Een “hitje” te hebben gehad met het nummer: “Mousie hielawe tjiedewa”.
Deze nummer is ontstaan uit het nummer van Rakesh Yankaran : “Mousie rasoye halwa”. Samen met Roepesh Koesal (de drummer van de muziekformatie Next Time) hebben wij er toen een eigen draai aan gegeven. In samenwerking met Ragga Menno hebben wij (wat toen nog zelden gebeurde) een videoclip van geschoten.

10. Wat zijn je ambities?
Hoop nog lang actief te zijn binnen deze mooie onvoorspelbare scène.

11. Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Hoop dat ik dan actief ben bij Xqlusiv.

12. Heb je een boodschap voor de lezers?
Ik wil alle lezers bedanken dat ze de tijd hebben genomen deze artikel te lezen. En verder: “Doe je best.. GOD doet de rest🙏🏼♥️”

D-wack Hiralal

Websites:
D-Wack Artist – YouTube
D-Wack (@dwackofficial) – Instagram
D-wack (@dwackhiralal) – TikTok

 Related posts

Laat een reactie achter