Tentoonstelling Calcuttabrieven

Van 7 juni t/m 27 augustus presenteert het Sarnámihuis in samenwerking met het Haags Gemeentearchief de indrukwekkende tentoonstelling De Calcutta Brieven in de posterwand van het Haags Gemeentearchief in het Atrium Den Haag. De opening zal worden gedaan door wethouder van Mobiliteit en Cultuur, Robert van Asten en voorzitter van het Sarnámihuis Amar Soekhlal.

De koloniale archieven van Suriname bevatten waardevolle archiefstukken. Deze archiefstukken geven een boeiend inzicht in het leven van Hindostanen uit India, die na de afschaffing van de slavernij naar Suriname zijn gehaald. Zij werkten op basis van dwangcontracten op de Nederlandse plantages.
Nazaten van deze Hindostanen, in Nederland verenigd in het Haagse Sarnámihuis, hebben zich ingespannen om een nieuwe bron van informatie te ontsluiten: de Calcutta Brieven. Maak kennis met een onbekend deel van de koloniale geschiedenis van Nederland en Suriname.  

 

Tentoonstelling Posterwand Haags Gemeentearchief
De tentoonstelling ‘De Calcutta Brieven’ is in het Atrium Den Haag te vinden bij de ingang van de studiezaal van het Haags Gemeentearchief in de posterwand. Samenstelling tentoonstelling: Stichting Sarnámihuis.

Related posts

Laat een reactie achter