Jaira helpt straat kinderen in India

Het Blue House Project is een non-profitorganisatie die is opgericht om het leven van een uit de maatschappij buitengesloten groep mensen in Pushkar (Rajasthan – India) te verbeteren. Het project is in 2016 opgericht door de toen 21-jarige Jaira Sona Chin, een Rechten en Internationale Studies studente uit Amsterdam.

Jaira, is 29 jaar, geboren en getogen in Amsterdam. Roots in Suriname, India, Portugal, China en Nederland. Ze houdt van kickboksen, surfen, snowboarden en natuurlijk, reizen. Jaira heeft altijd veel de wereld over gereisd, maar na de eerste reis naar India zijn de meeste reizen daar naar toe gegaan.
Het project begon met de bouw van een blauw huis waar onderwijs en ondersteuning beschikbaar is voor de gemeenschap in Pushkar.

De groep mensen, die grotendeels uit families bestaat, heeft geen inkomen of onderdak en beperkte toegang tot primaire levensmiddelen. Ze leven veelal in zelfgemaakte tenten. De kinderen groeien bedelend op straat op en krijgen geen onderwijs. Het Blue House Project streeft ernaar om deze families in nood te helpen door zich te concentreren op onderwijs, werkgelegenheid en huisvesting. Het daadwerkelijke ‘Blue House’ werd in januari 2016 geopend en bestaat uit een educatiecentrum voor de kinderen en een arbeidscentrum voor hun ouders. 

Jij kunt dit project steunen door
– Sieraden en handgemaakte producten uit Pushkar te kopen of te verkopen. (100% van de winst wordt gegeven aan de vrouw die het product heeft gemaakt.)
– Donateur te worden
– Vrijwilliger te worden

Jaira verkoopt inderdaad sieraden uit Pushkar en handgemaakte producten van de vrouwen. 100% van de winst van de sieraden gaat naar het project en wordt gebruikt voor onder andere uniforms, schoolboeken, rugtassen en voedselpakketten. 100% van de winst van de handgemaakte producten wordt gegeven aan de vrouw die het product heeft gemaakt. Dit is vaak de enige vorm van inkomen. De producten worden verkocht via de website en in tien winkeltjes waar Jaira mee samenwerkt. Ik sta soms ook op Sunday markets en evenementen. Naast de opbrengt van de verkoop wordt het project gefinancierd door donaties. Ik probeer zo transparant mogelijk te zijn; iedereen die doneert krijgt een uitgebreide e-mail met informatie en foto’s over hoe hun donatie gebruikt is. De 70 kinderen worden gesponsord door verschillende mensen die dan betalen voor het inschrijfgeld, schoolboeken en uniform van een kind.

Zie de website voor meer info: https://www.thebluehouseproject.org 

 

Deel dit artikel op social media!

Related posts