Inzamelingsactie voor pasta en rijst

“We maken ons grote zorgen”, vertelt Henk Baars, vice-voorzitter van Voedselbank Haaglanden. “We krijgen steeds minder voedsel binnen, terwijl juist steeds meer mensen zich bij de voedselbank aanmelden. We doen het niet vaak, maar nu vragen we echt om hulp. We hebben dringend behoefte aan pasta, rijst en groente in pot of blik.” 

“Iedere bijdrage helpt”, benadrukt Henk. “Misschien kunnen kinderen in hun klas vragen of iedereen 1 pak macaroni in wil leveren voor de voedselbank. Of kan elke teamlid van een sportclub een pak pastasaus meenemen naar de training. Misschien wil iemand wel een collectebus voor de voedselbank neerzetten in de kantine van het werk, of familieleden vragen om een donatie over te maken aan de voedselbank. Echt, alle hulp is hard nodig”

Voedsel brengen
In het distributiecentrum van de voedselbank aan De Lierseweg 2B in Wateringen zijn van maandag tot en met vrijdag vrijwilligers aan het werk. Wie voedsel wil langsbrengen bij het distributiecentrum kan er op deze dagen terecht tussen 09.00 en 16.30 uur.
Kleine hoeveelheden voedsel kunnen ook naar een uitgiftepunt in de buurt worden gebracht. De adressen zijn te vinden op: https://voedselbankhaaglanden.nl/uitgiftepunten/

Agnes kerk
Dinsdag en woensdag van 10.00 uur tot 13.00 uur de mogelijkheid producten in te leveren en op de
donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Armoede neemt toe
Door de hoge energieprijzen moeten bedrijven op dit moment zelf zuinig aan doen. Er blijven minder restpartijen over voor de voedselbank. Daardoor wordt het distributiecentrum van de voedselbank in Wateringen steeds leger. Tegelijkertijd neemt de armoede toe en melden zich elke dag nieuwe klanten aan bij de voedselbank. Voedselbank Haaglanden deelt elke week rond de 2000 voedselpakketten uit aan inwoners van Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer die moeite hebben om rond te komen. Daarnaast worden vanuit het distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden 14 voedselbanken in de regio van voedsel voorzien. De voedselbank draait volledig op vrijwilligers. Deze vrijdag zijn de meeste vrijwilligers al om 11 uur naar huis gestuurd, omdat er geen voedsel meer was om om te pakken. Normaal gesproken wordt er in 2 ploegen tot half 5 doorgewerkt. 

De Voedselbank Haaglanden roept mensen op om houdbare producten te doneren.
Boodschappenlijst:

Pasta, rijst, couscous, aardappelpuree.
Pastasauzen, soep.
Ontbijtgranen, broodbeleg (jam, pindakaas)
Vlees en vis in blik.
Groente en fruit in blik.
Zonnebloem- of olijfolie.
Houdbare  melk.

Oploskoffie, thee
Suiker, meel
Limonadesiroop
Koek, lekkers, sap, ice tea, shampoo
Zeep, deo, schoonmaakmiddelen, wasmiddelen

Belangrijk is dat het allemaal lang houdbaar is. Dus geen verse producten.
Laten we met z’n allen de voedselbank helpen. Alle kleine beetjes helpen!

 
 

 


Een donatie overmaken kan via de donatieknop op www.voedselbankhaaglanden.nl of door rechtstreeks een bedrag over te maken naar IBAN: NL83INGB0004215892 t.n.v. Stichting Voedselbank Haaglanden. 

Meer informatie: info@voedselbankhaaglanden.nl, tel. 070-5680479 of kijk www.voedselbankhaaglanden.nl 

 

Related posts

Laat een reactie achter