Suriname Festival 2018

Op 1 en 2 september organiseert Stichting Insaaf Nederland het Suriname Festival in het Wijkpark Transvaal te Den Haag.
Suriname, een land met een smeltkroes van culturen, etnische groepen en religies staat bekend in de wereld als een voorbeeld van hoe een multiculturele samenleving behoort te functioneren. Broederlijk staan de prachtige Moskee en Synagoge naast elkaar, met de grote hindoe tempels en een prachtige houten kathedraal in de nabije omgeving. Lopend door de historische binnenstad van Paramaribo zien we hoe de Afro-Surinaamse, Hindoestaanse, Javaanse en vele andere etnische groepen die het land rijk is zich tegoed doen aan elkaars heerlijke keukens, vaak ook onder het genot van een koude Parbo (Surinaams gebrouwen bier). De bussen die met luide Surinaamse muziek rondrijden door de straten en zorgen voor een feestelijke sfeer die altijd te proeven is.

Dit gevoel, deze sensatie, wordt voor 2 dagen naar Den Haag gehaald. Op een groot podium zal u mogen genieten van Surinaamse muziek verzorgd door top artiesten uit Nederland en Suriname, terwijl de Surinaamse keuken ten overvloede vertegenwoordigt zal zijn. Bami, nasi, pom, pastei, roti, bara en nog veel meer zullen te verkrijgen zijn tegen scherpe prijzen, terwijl u kan genieten van ijskoud Parbo bier.

Uiteraard is er ook aan de kleintjes gedacht. Er zal een uitgebreide kids playground zijn, terwijl de ouders zich kunnen vermaken met goede Surinaamse muziek, zo nu en dan onderbroken door hilarisch stand-up comedians. Surinaamse kunst zal een speciale plek hebben en voor de ouderen en minder validen zijn er speciale voorzieningen getroffen. Kortom een zeer gevarieerd programma waarbij een ieder aan z’n trekken zal komen. Het is een indoor festival, dus het weer zal zeker geen spelbreker kunnen zijn. Het doel van dit festival is om de Nederlandse samenleving nader kennis te laten maken met de Surinaamse cultuur. Het is daarom ook voor een ieder
toegankelijk. Alle etnische groeperingen zijn uit de wijk van harte welkom, kom en leer de Surinaamse cultuur.

Kom en beleef Suriname!
1 en 2 september Wijkpark Transvaal te Den Haag.

Contact gegevens:
Secreatariaat Suriname Festival
Weimarstraat 229 • 2562 HG Den Haag
info@surinamefestival.com
Tel. 0634504715

 

 

Deel dit artikel op social media!

Related posts

Laat een reactie achter