Priyanta Mahabir – Miss Indian Beauty The Netherlands 2018

Als klein meisje hield ik al van fashion, make-up en het kijken naar programma’s als Hollands Next Topmodel. Het is altijd al mijn droom geweest om zelf in deze wereld terecht te komen. Mijn naam is Priyanta Mahabir, ik ben 22 jaar oud en woon in Rijswijk. Momenteel doe ik mee met de Miss Indian Beauty The Netherlands 2018 verkiezing. Dit is een landelijke Hindoestaanse/Indiase verkiezing waarbij ik met nog 9 prachtige andere meisjes/vrouwen strijd voor de titel Miss Indian Beauty 2018. De winnares gaat Nederland vertegenwoordigen op de Miss India Worldwide Pageant 2018. Op 7 April vindt de finale plaats en tot deze tijd zal ik mezelf zo goed mogelijk voorbereiden en me van mijn beste kant laten zien. Naast mijn deelname aan Miss Indian Beauty The Netherlands 2018 volg ik de opleiding HBO-rechten aan de Haagse Hoge school.

Hoe ben ik in de finale terechtgekomen?
Het is altijd al mijn droom geweest om in deze wereld terecht te komen. Ik heb een lange tijd getwijfeld of ik wel of niet mee wilde doen, en of ik mezelf wel of niet moest inschrijven voor Miss Indian Beauty The Netherlands 2018. Door het support van mijn lieve vrienden en familie heb ik uiteindelijk de stap kunnen nemen om mezelf in te schrijven voor de audities. Kort na de inschrijving kreeg ik een mail met een uitnodiging voor de auditieronde. De auditie vond plaats in november en werd afgenomen in diverse talen. Tevens moest ik een stukje catwalk lopen en stelde de jury mij diverse vragen die ik moest beantwoorden. Wachtend in volle spanning kreeg ik binnen enkele dagen het goede nieuws dat ik door was naar de finale van Miss Indian Beauty The Netherlands 2018.

Hoe denk ik mezelf tegen te komen?
Ik ben van mening dat ik op dit moment al volledig mezelf ben. Iedere finalist komt zichzelf natuurlijk op een andere manier tegen. Ik ben van plan om alles op mijn eigen manier te doen en ook ben ik blij met de persoon die ik op dit moment ben. Ik zal mezelf nooit veranderen in een totaal ander persoon. Ik ben wie ik ben en dat zal ik altijd blijven. Tuurlijk krijg ik gedurende het traject tips, opmerkingen en adviezen van mijn coach en de organisatie. Dit kan in sommige gevallen nogal hard aankomen, maar het hoort er allemaal bij. Ik probeer dit allemaal op de juiste manier op te pakken en mezelf continu te verbeteren. Naar mijn mening is het nodig om streng te zijn als coach en organisatie, dit maakt een goede Miss.

Hoe ziet mijn dagelijkse leven eruit?
In het dagelijkse leven ben ik een student HBO-rechten aan de Haagse Hoge School. Ik zit nu in mijn derde jaar en loop ik vier dagen per week stage bij de rechtbank Rotterdam. Op de vrijdagen volg ik lessen van verschillende vakken die betrekking hebben tot mijn opleiding. Ook heb ik een bijbaantje waar ik elke zaterdag te vinden ben. De zondagen heb ik training voor de Miss Indian Beauty The Netherlands 2018 verkiezing. Alles wat ik gedurende de trainingen op de zondagen leer probeer ik in mijn dagelijks leven toe te passen, de presentatietrainingen zijn hier een voorbeeld van.

Wat wil ik bereiken met mijn deelname aan Miss Indian Beauty The Netherlands 2018?
Door deel te nemen aan deze missverkiezing wil ik als eerste mijn cultuur op de juiste manier vertegenwoordigen. Met mijn deelname wil ik Nederland laten zien hoe multicultureel we zijn. Ik ben van mening dat in de samenleving waarin wij leven het voor de algemene ontwikkeling van de mens van belang is dat een ieder wat af weet van elke cultuur. Ik wil graag laten zien hoe mooi en divers mijn Hindoestaanse/Indiase cultuur is. Tevens
wil ik graag laten zien dat een missverkiezing niet alleen draait om het mooi zijn van buiten, maar het ook van belang is om mooi te zijn van binnen. Mijn quote is dan ook: ‘No beauty shines brighter than that of a good heart.’ Gedurende de missverkiezing is het belangrijk dat ik als finalist laat zien dat ik een combinatie van de beauty én de brains heb. Door deel te nemen aan de missverkiezing zal ik niet alleen aan mezelf denken, ik wil namelijk verschillende bijdragen leveren aan de maatschappij. Dit wil ik doen door op verschillende manieren liefdadigheidswerk te verrichten. Als finalist heb ik bijvoorbeeld al een bezoekje gebracht aan een kinderopvang en de kinderen voorgelezen. Ik wil helpen waar dat nodig is en waar het kan. Dit heeft vaak als gevolg dat ik een lach op mensen hun gezicht kan toveren, dit geeft mij de motivatie om de hulp te blijven bieden. Hiermee wil ik de Nederlandse samenleving aanmoedigen om vaker aan een ander te denken en meegeven dat het belangrijk is om je medemens te helpen. Eén kleine daad kan namelijk een groot verschil maken in de wereld waarin wij leven.

Priyanta Mahabir – Miss Indian Beauty The Netherlands 2018

Spread the love
  • 58
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    58
    Shares

Related posts

Leave a Comment