Paracetamol4SU

SEWA1473 maakt zich ernstig zorgen over de huidige gezondheidssituatie in Suriname, door COVID-19. Daarom start SEWA1473 met de actie paracetamol4SU. Hiermee willen zij de meest kwetsbaarste groep in Suriname voorzien van een doosje paracetamol en de eerste symptomen van het Corona virus verzachten.

 Het coronavirus houdt de hele wereld al langer dan een jaar in zijn greep. Terwijl wij in Nederland al voorzichtig kunnen uitkijken naar het “normale leven”, wordt de nood in andere landen steeds hoger, waaronder het land Suriname een oud- kolonie van Nederland!

Hoewel Nederland veel hulp biedt om het Corona virus in Suriname te bestrijden zoals het versturen van 700.000 Covid-19 vaccins, heersen er nog meer tekorten op het gebied van gezondheidszorg. Uit gesprekken met medisch specialisten in Suriname, is gebleken dat er een grote behoefte is aan pijnstillend en koortsverlagende geneesmiddelen. Gezien de situatie die zich momenteel in Suriname afspeelt, is het belangrijk dat wij nu onze koppen bij elkaar steken en in actie komen om Suriname, zo snel mogelijk, in deze behoefte te voorzien. Denk aan bijvoorbeeld een doosje paracetamol, Ibuprofen, Aspirines en verschillende vitamines.

Naast grote gezondheidsrisico’s, maken wij ons ook grote zorgen over de economische ellende. Om een voorbeeld te noemen, pijnstillende en koortsverlagende geneesmiddelen zitten niet in het verzekeringspakket en moeten deze zelf worden betaald. In Suriname kost een strip paracetamol met 10 tabletten +/- SRD 10 ,-. In Nederland betaal je voor 20 tabletten EUR 0,50 ,-. Door de economische malaise wordt voor veel Surinamers het aanschaffen van deze geneesmiddelen onbetaalbaar! Daarom komt SEWA1473 in actie, SEWA4SU.

Van vrijdag 4 juni 2021 tot en met maandag 14 juni 2021, gaat SEWA4SU met een “paracetamol” actie starten, voor Suriname.

Doneer jij Een doosje Paracetamol ❤️
Kom zondag 6 juni 2021 langs tussen 16.00 – 20.00 uur  
Locatie IBCC Rijswijk

 

https://www.whydonate.nl/fundraising/sewa4su-paracetamol-actie/nl

 

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Related posts

Leave a Comment