‘Mindful in Mijn Wereld’

Al jaren plande ik om dit boek te schrijven maar bleef het voor me uit schuiven. Waarom? allerlei redenen en smoesjes bedacht ik om het niet te doen: Wie zou het willen lezen? Wat als niemand het wilt kopen? Hoe begin ik er uberhaupt aan? Waar begin ik mee? En wat als ik het niet afmaak…krijg ik dan dat geknaag in mijn geweten dat ik iets niet heb afgerond en zal ik met die wroeging kunnen leven? 

Er waren al zoveel boeken over dit thema: mindfulness, selfhelp en spirituele kracht. Weer zo’n boek erbij?

Uiteindelijk hebben mijn kinderen me geholpen de knoop door te hakken: ik had iets boeiends om te vertellen, de gebeurtenissen in mijn leven zijn spannend en mijn beschouwingen zijn helder en krachtig. En misschien moet ik het gewoon doen omdat het me zoveel plezier geeft. Al deze redenen waren doorslaggevend voor mij. Maar toen ik dus de ruwe versie af had vroeg ik mij af, welke drukker met mij in zee zou willen gaan. Al gauw kwam ik bij Boekscout terecht. Hun steun en hulp is belangrijk geweest om het boek in de huidige vorm aan de wereld te presenteren.

Enkele passages als voorproefje….

De wereld waarin wij leven is vol romantiek, de lach van jezelf, van je geliefden en vrienden, vol geuren en betoverende kleuren, de wereld zit vol eigenaardigheden. Ze biedt een grote verscheidenheid aan smaken, genoegens en geuren en met natuur elementen die je soms doen rillen van de bittere kou of doen zweten in de hitte. De wereld geeft ons een plaats voor onze dromen, initiatieven, creativiteit, ervaringen, ontmoetingen en voor mogelijkheden om te groeien.

De wereld waarin wij leven is ook vol haat, vol lelijk gedrag, vol tekortkomingen, vol bedreigingen en vol gevaar. De wereld is een plaats waar we ter discussie worden gesteld, waar we worden beoordeeld en veroordeeld en waar we teleurstelling, pijn en verdriet ervaren.

 

In het leven hebben we de rol van protagonist: ervaringen, handelingen en relaties staan voor mij centraal. Maar tegelijkertijd zijn we ook toeschouwer en wijsgeer: hoe beleef ik die ervaringen, wat beweegt mij om handelingen te doen of juist niet te doen, hoe ervaren mensen mij of ik hen en ben ik van betekenis in deze wereld?

Dit boek bevat beide perspectieven, mijn leven als protagonist maar ook als toeschouwer vanuit de invalshoek van Oosterse wijsheid in een moderne setting. Met de praktische oefeningen aan het eind kan de lezer zijn/haar eigen wijsheden ontwikkelen of herkennen.

Mina Mangre
https://minamangre.com

 

Bestel hier uw exemplaar

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Related posts