Kumar Sanu.. The Tiger of India

Kedarnath Bhattacharaya, ook wel bekend als Kumar Sanu, is een toonaangevende Indiase playbacksinger. Geboren op 20 oktober 1957 in India. Vooral populair vanwege zijn stem in Bollywood-films in de jaren negentig en begin 2000. 
Sanu studeerde af in handel aan de Universiteit van Calcutta en begon daarna openbare optredens te geven in kleine shows en restaurants in Calcutta zelf. Zijn zangstijl werd sterk beïnvloed door de legendarische Kishore Kumar. Hij wilde heel graag playbacksinger worden, maar de concurrentie in de Indiase film is meer dan alleen hevig; het is meedogenloos. Het duurde enkele jaren en veel strijd voordat Kumar Sanu werd opgemerkt door de grote Jagjit Singh. Hij bood Kumar Sanu de kans om te zingen in de Hindi-film Aandhiyan.
Naast Hindi zingt hij ook in andere talen, waaronder Marathi, Nepalees, Assamees, Bhojpuri, Gujarati, Telugu, Malayalam, Kannada, Tamil, Punjabi, Oriya, Chhattisgarhi, Urdu, Pali, Engels en de moedertaal is Bengaals.

Kumar Sanu kwam naar Bombay toen Kalyanji – Anandji hem aanbood om te zingen voor de film “Jadugar”. Vervolgens werd hem gevraagd een andere naam aan te nemen die veel acceptabeler was vanwege kaste-/regiovoorkeuren. Zo begon hij te werken onder de naam Kumar Sanu in plaats van Kedernath Bhattacharjee. Dit gaf hem een ​​bredere aantrekkingskracht bij de massa en hij bleef niet beperkt tot de Bengaalse massa. Zijn echte prestatie kwam echter in het jaar 1990 met de film “Aashiqui”.

Hij won vijf Filmfare-prijzen gedurende vijf opeenvolgende jaren en tegen het einde van 1990 had hij voor honderden films in verschillende talen gezongen. Tijdens de bloei van zijn carrière werd echter keelkanker bij hem vastgesteld. Waarna hij tijdelijk stopte met zingen, Sanu keerde in 2012 terug naar bollywood. Hij maakte een comeback op aandringen van componisten Sajid-Wajid. Sajid-Wajid gaf hem “Chhammak Chhallo Chhail Chhabili”, een huwelijkslied met Shreya Ghoshal voor de film Rowdy Rathore (2012). In 2015 verving Sanu Lata Mangeshkar als de achtergrondstem van het Yash Raj Films-logo voor de film Dum Laga Ke Haisha. Dit was de eerste keer in de 45-jarige geschiedenis van YRF dat de stem van Mangeshkar werd vervangen.

Hij heeft het Guinness Book-wereldrecord voor het opnemen van de meeste nummers op een dag, 28, in het jaar 1993. Hij was vijf opeenvolgende jaren bekroond met de Filmfare Best Male Playback Singer Award. In 2009 kende de regering van India hem Padma Shri toe, de vierde hoogste burgerlijke onderscheiding van India, als erkenning voor zijn prestaties.

Kumar Sanu is twee keer getrouwd geweest. In de jaren tachtig trouwde Sanu met Rita Bhattacharya met haar kreeg hij 3 kinderen Jiko, Jassi en Jaan Kumar Sanu. In het 14e seizoen van Bigg Boss was Jaan Kumar Sanu te zien. Het echtpaar scheidde echter in 1994, omdat Rita het gevoel had dat Kumar behalve zij nog een andere vrouw in zijn leven had. Hij had een affaire met actrice Kunika Lal en Meenakshi Seshadri.
In  2001 trouwde Sanu met Saloni Bhattacharya, die tot een Bikaneri-familie in Rajasthan behoorde, en enkele van haar familieleden vestigden zich in Londen. Het echtpaar werd gezegend met twee dochters, Shannon en Ana. Ze wonen momenteel bij hun moeder in Londen, wat nu de permanente thuisbasis is. Tot op heden blijft Saloni Bhattacharya de vrouw van Kumar Sanu. Zijn oudste dochter, Shanon, volgde de voetsporen van haar vader en bracht in 2014 haar Engelse muziekalbum uit in Groot-Brittannië.

Sanu opende een basisschool, Kumar Sanu Vidya Niketan, voor kansarme kinderen in Karol Bagh, Delhi. De studenten krijgen gratis uniformen en boeken. Hij maakte ook speciale optredens als acteur in de films Sapne Sajan Ke (1992) Hum Aapke Dil Mein Rehte Hain (1999) en Dum Laga Ke Haisha (2015).

Kumar Sanu zal 25 novemer 2023 voor een geweldige show naar Nederland komen met zijn volledige band uit India, dit wil je niet missen!

Heb je zin om te dansen? Trek dan je dansschoenen aan!! Speciale dans repertoire van Kumar Sanu!! Wil je liever zitten en genieten? Er zijn 950 tribune zitplaatsen beschikbaar!
 
Datum: Zaterdag 25 november 2023
Locatie: Silverdome te Zoetermeer

Tijd: 22.00 uur tot 05.00 uur

KOOP SNEL JE TICKETS VIA ONDERSTAANDE LINK!!

https://i-ticketz.com/e/401-srefidensi-edition

VIP Reserveringen Bel / WhatsApp: 06-12859793

Keuken en bar aanwezig 🥂

#KumarSanu #Singer #KingofMelody #HeroHiralal (1988) #Jaadugar (1989) #Saajan (1991), #Sadak (1991), Deewana #Deewana (1992), #Baazigar (1993) #1942ALoveStory (1994)
#Bollywood #AmmarAlavi #thegoldenageofbollywood

Deel dit artikel op social media!

Related posts

Laat een reactie achter