Jerry Thakoerdien – Man met één been op twee hoog krijgt geen parterre

De enorme woningschaarste in Den Haag zorgt ervoor dat woningzoekenden al snel ja zeggen tegen de eerste woning die ze krijgen aangeboden, ook al is die totaal niet geschikt. Maar pas op: als je in een rolstoel terecht komt, kun je fluiten naar een andere woning. Hoe schrijnend je situatie ook is. De gehandicapte Jerry Thakoerdien is radeloos. ,,Ik heb al een paar keer voor de trein willen springen.’’
 
Jerry Thakoerdien woont op twee hoog en heeft een been. Het duurt hem een kwartier om via de trappen in zijn huis te komen. Vooral de bovenste trap is zwaar. Hij heeft geen trapleuning en moet zich zittend slepen aan een arm om boven te komen. De gemeente Den Haag weigert hem een urgentieverklaring voor een passende woning. Pas geleden vroeg hij mij via het ombudsteam van DENK Den Haag om hulp en heb ik naar zijn zaak gekeken.

Omdat hij meerdere malen is gevallen en er overdag vaak niemand aanwezig is die hem kan helpen, moet hij noodgedwongen thuis blijven. Jerry mist afleiding en raakt zo steeds verder in een sociaal isolement.

De gemeente weigert hem een urgentieverklaring omdat hij in 2018 in zijn huidige woning is gaan wonen. Eigen schuld dikke bult volgens de gemeente. Maar Jerry had op dat moment geen keus. Had hij de woning niet aangenomen dan moest hij met zijn gezin onder een brug slapen.

Na de zaak Sabri zou de gemeente Den Haag alle schrijnende zaken opnieuw bekijken en werd een doorbraakteam in het leven geroepen. We zijn inmiddels meer dan twee maanden verder en Jerry is nog steeds niet geholpen. Vandaag in het AD zijn verhaal, met een oproep van mij aan het stadsbestuur om Jerry en alle andere Hagenaars in schrijnende situaties zoals deze zo snel mogelijk te helpen.
 
Deel dit artikel op social media!

Related posts