Holi online events

Holi is een van de belangrijkste Hindoeistische feestdagen. Op zondag 28 en maandag 29 maart 2021 vieren miljoenen hindoes wereldwijd het Holi-feest. In Nederland komen normaliter tienduizenden mensen samen, met als climax het elkaar bestrooien met gekleurd poeder. Door de coronacrisis zijn feesten en samenkomen in grote groepen niet mogelijk. Daarom zendt de NTR een speciale uitzending uit vanuit de Dew Mandir (tempel) in Den Haag.

Voor Hindoes staat Holi voor een nieuw begin en is het hun Nieuwjaarsfeest. Daarnaast staat Holi symbool voor de overwinning van het Goede op het Kwade maar ook voor gelijkwaardigheid. Presentator Narsingh Balwantsingh praat met drie gasten in wiens leven een van deze betekenissen van Holi een belangrijke rol speelt. De gesprekken worden afgewisseld door muzikale optredens van respectievelijk Lucky Singh, Ashvita Bisai en Natraj.

zondag 28 maart 2021 17.45 uur NPO2


🔥..HOLIKA DAHAN..🔥

Maak Holika Dahan mee vanuit uw woonkamer
Live vanuit Studio ACE 1473, Rijswijk – Holika Verbranding
Met:
– Tjawtaal groepen
– Baithak Gana – ‘HIRA BROTHERS’
– Baithak Gana – ‘AMIT SEWGOLAM’
– Londwa ke Naach – TINA
– HOLI TALKSHOW – Presentatie: AMAR SOEKHLAL met gasten: Kavita Parbhudajal, Ruud Chander, en vele anderen…
– HOLIKA VERBRANDING
 
zondag 28 maart van 16:00 – 18:00,  zien en te volgen via YouTube, RTV 7: ZIGGO 75, KPN 93
 
 


Holi virtual concert – Sandesh Sewdien


 

Nationale Holi viering 2021

Holi 2021 mogen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan! SEWA1473 en Stichting Holi Samen zullen u en uw gezin laten genieten van het holispektakel dat u kan meemaken vanuit uw huiskamer.
Met diverse optredens zoals Chauwtaal, Londa ke naach en Bhaitak gana wordt Holi 2021 onvergetelijk. Ook zullen wij u met hele speciale gasten, middels gesprekken, meenemen naar de holi vieringen van het verleden naar het heden.
 

maandag 29 maart van 21:00 – 22:00, is het Nationale Holi spektakel te zien en te volgen via YouTube, RTV 7: ZIGGO 75, KPN 93

 
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Related posts