Help Damian Hendriks

Damian Hendriks 9-jarige jongen lijdt aan een vorm van bloedkanker. De moeder Samantha Persaud, is op zoek naar donaties

De moeder vertelt dat ze in de tweede week van februari haar zoon met een zwelling aan zijn onderlip naar de dokter bracht in Henar, waar zij woonachtig zijn. Medicijnen hebben niet geholpen, de volgende dag was de jongen er erger aan toe en moest hij naar de Spoedeisende hulp in Nickerie worden gebracht. Daar werd er ontdekt dat hij een gebrek had aan bloed. Voor verdere medische hulp werd hij met spoed naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) vervoerd.

Moeder Persaud zegt dat er enkele onderzoekingen werden gedaan, echter de resultaten lieten lang op zich wachten. Een eerste beenmergpunctie leverde nog geen resultaten op. Bij een tweede beenmergpunctie waarvan ze de resultaten pas op 9 maart kreeg, hoorde zij dat haar zoon aan bloedkanker lijdt.

Op 22 maart kreeg zij pas goedkeuring van de geneeskundige commissie, om naar het buitenland te gaan met haar zoon voor medische hulp. Ze vindt het erg dat de tijd zo snel voorbij is gegaan en de resultaten laat binnenkwamen. “Elke dag zie je een verschil aan Damian, elke dag gaat hij achteruit en het breekt mijn hart,” zegt ze bedroefd.

*Update
De voorzitter van Stichting 1 voor 12 zegt dat er ruim USS 3000 is ingezameld en overhandigd aan de moeder van Damian. zijn. Inmiddels zijn moeder en zoon vertrokken naar Colombia en mogelijk zes maanden daar doorbrengen.  Ze moet zelf instaan voor de kosten die gepaard gaan met de tickets, verblijf en voeding en  voor de spullen die in het vreemd land nodig worden. 

Wilt u de familie ondersteunen
dStichting 1 voor 12 aan de van Sprangweg 8 te Saron. 
Voor meer info. 402362/ 08671288

Op onze NL88INGB REK. 0006983406
S.P.S.B. REK. SRD # 315.214.010
REK. EURO # 315.214.040
FINABANK REK. SRD # 197.90.53

Bandhoe Dylan van D&J Bandhoe Fish Corner
DSB Bank Suriname
SURBSRPA 77.13.576
Op naam van Bandhoe

Deel dit artikel op social media!

Related posts