De Leesclub by Aarti

Aarti is een Leesclub begonnen om migranten schrijvers te promoten. Ze komen weinig in beeld terwijl er hele goede tussen zitten. Migranten lezen over het algemeen weinig waardoor hun boeken veelal gelezen worden door mensen met een niet-migranten achtergrond. Terwijl er in deze boeken soms veel herkenning zit waaruit we kracht kunnen putten.

Het idee achter de leesclub:
We kopen een boek, je krijgt 3 maanden de tijd om het te lezen en hierna komen we bij elkaar voor een boekbespreking, indien mogelijk gecombineerd met een high tea of borrel. Alles op eigen kosten. Je kunt het boek daarna verkopen of doorgeven of doneren aan een goed doel, misschien voor dames in Suriname om daar ook te kunnen lezen of in de bibliotheek daar.
Voorwaarde: het boek mag niet duurder zijn dan € 25,- .
Het liefst boeken van relatief nieuwe schrijvers met een migranten afkomst om ze te stimuleren en te ondersteunen.

Het eerste boek dat ik wil gaan lezen is: De Kier van Shantie Singh, recent verschenen. Er is al een boekpresentatie geweest waarbij Reshma Roopram aanwezig was. Wie doet mee met mijn leesclub? We starten in augustus, en in november komen we voor de eerste keer bij elkaar, indien mogelijk, voor de nabespreking. Ik wacht jullie reacties af..🤗

Heb je interessen en wil je de Leesclub joinen? Stuur een bericht op facebook of mail naar info@reena.nl 

Spread the love

Related posts

Leave a Comment