Alnaus foundation

Alnaus staat voor Alma en Naushad. In informele kringen wordt er vaak naar hen samen gerefereerd als Alnaus. Het allereerst emailadres van hen heette dan ook Alnaus.

De ‘E’ in het midden staat centraal en staat voor: emancipatie, empowerment en educatie, de drie kernwaarden die Alma nastreefde.

Het potlood staat symbool voor een belangrijk wapen om emancipatie, empowerment en educatie te weeg te brengen. Dit symbool is tekenend voor Alma aangezien zij haar doelen in harmonie probeerde na te streven, met het potlood in plaats van het zwaard.

De kleuren rood en groen typeren haar politieke kleur, rood voor het sociale en groen voor duurzaamheid.

Humanity above all, omdat Alma menselijkheid het belangrijkste vond.

Schenk jij ook het leven aan een ander?

Op 25 november 2018 organiseren we een gratis evenement om het bewustzijn van orgaandonatie te vergroten. Nabestaanden van donoren en ontvangers van organen krijgen het podium om hun verhalen te delen. Bovendien zullen geestelijken vanuit een religieus perspectief inzicht verschaffen, met een focus op de mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Er staan jaarlijks rond de 1000 mensen op de wachtlijst voor orgaantransplantatie en rond de 150 mensen gaan dood terwijl ze wachten. Een donor kan tot wel 8 levens redden: met een hart, 2 nieren, longen, lever, alvleesklier en de dunne darm. Ieder jaar redden een paar honderd orgaandonoren zo de levens van ongeveer 750 mensen.

Wil jij meer te weten komen over orgaandonatie? Kom dan naar ons evenement op 25 november in het Museon!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Related posts

Leave a Comment