7 vrouwen en Diwali 2023

1. Nani en Aji
Iedereen is dol op grootmoeders. Ze managen hele gezinnen. Ze hebben sch**t aan alles omdat ze alle sh!t al hebben meegemaakt. Ooit was zij ook een rebel voor haar tijd. Haar liefde, normen en waarden hebben jouw moeder gecreëerd. Goed of fout? Het gaat van generatie tot generatie. Zij mochten niks en toch deden ze dingen die in die tijd echt niet konden.
 
2. Moeder
Je moeder zal altijd je moeder blijven. Hoe oud je dan ook bent. Zij heeft jou alles gegeven wat zij kon en wat in haar vermogen lag. Geef haar niet de schuld van al je problemen. Je bent 50% ook van je vader en dus 100% van jezelf. Jij bent dan ook nu je dit leest ook verantwoordelijk voor je eigen handelen.
 
3. Schoonmoeders
Je houdt van ze of je haat ze. Zij zullen altijd hun eigen kind beschermen als het moet. De hedendaagse schoonmoeder projecteert teveel van zichzelf op de schoondochter/zoon. Kap daar mee. Wat je zelf niet hebt bereikt, moet je niet eisen van een ander die jouw kind gelukkig maakt. Natuurlijk heb je ook keileuke schoonmoeders. Eentje waar je echt vrienden mee kan worden of als ware tweede moeder kunt beschouwen.
 
4. Stiefmoeders
Ze zijn de nieuwe partner van je vader. Ze zullen altijd hun eigen bloedlijn verdedigen en beschermen. Je bent immers een bedreiging of last in het nieuwe nest. Hier moet je vader iets van vinden en voor je opkomen. Er zijn genoeg stiefmoeders / bonusmoeders die niet de boeman zijn. Geef ze een kans en net als schoonmoeders kun je de beste maatjes worden.
 
5. Mousi’s / Phoewa /tantes!
Er is altijd wel een favoriete tante waar je altijd terecht kunt en op de bank hangen met een kop thee. Ze luistert naar je en geeft je eigenlijk dezelfde adviezen die je moeder zou geven, alleen luister je wel naar HAAR. Deze tante vertelt misschien stiekem aan je moeder wat er gaande is en vraagt haar nadrukkelijk jou niets hierover te zeggen. Die tante heeft een brugfunctie. Die moet je koesteren. Uiteraard heb je ook die mousi en/of phoewa die roddelt en liever haar kinderen succesvol zien worden dan jij.
 
6. Schoondochters
Je hebt ze in alle kleuren en geuren. De een vrolijk en energiek. De ander stil en terughoudend. Ook zij willen dingen anders doen dan hun eigen moeder.
Schoondochters hebben hun eigen dromen voor een gezond en gelukkig gezin. Daarvoor kunnen zij met hun beste vriendinnen of familieleden de banden verbreken als je niet meer past in hun levensstijl. Respecteer dat of verander enigszins, pas je aan. Een fijne relatie is goud waard voor ieders rust. Zo hoeft je zoon nooit te kiezen tussen zijn moeder of vrouw. Er is bijna geen keuze.
 
7. De vrouw
Lakshmi, de vrouw die we elk jaar vereren. We schelden, mishandelen, bedreigen en misbruiken haar het hele jaar maar die ene dag in het jaar, vereert men de Godin die symbool staat voor de kracht, Shakti van de vrouw.
Ik denk dat wij, vrouwen, elkaar moeten durven corrigeren/ adviseren als we zien dat dingen positief anders kunnen en bijdragen aan een positieve ontwikkeling. We kunnen het tij keren en ons te ontdoen van vastgeroeste culturele en tradities normen en waarden. Respect voor elkaar en ieder individu die zijn/haar eigen pad volgt. Steun haar.
 
Dat is mijn boodschap voor #Diwali 2023. Jai Lakshmi Mata!
Op 12 november 2023 is het Diwali. Laten we nu al hiermee beginnen en begrijpen.
Hup, hup! Nu beginnen met het reinigen van hoofd, hart en huis ❤️

Powered by Jane 

 
Deel dit artikel op social media!

Related posts

Laat een reactie achter