150 jaar Hindoestaanse Immigratie viering

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de eerste Indiase immigranten voet zetten op Surinaamse grond. Het hele jaar worden daarom activiteiten georganiseerd in het teken van de ‘Aparwasi Divas’, de immigratiedag. Op 4 juni wordt dit in Amare gevierd met diverse optredens, presentaties, cultuurmarkt en eten van Hindoestaans en Surinaamse bodem.

Vanaf de voorbereiding in 2020 in het kader van koloniaal/slavernij verleden heeft Aparwási 150 jaar zich ingezet om de plek in Den Haag te zijn waar vóór, dóór en mét bewoners en samenwerkingspartners uit de wijken kunst en cultuur wordt op 4 juni a.s. geprogrammeerd, geproduceerd en gepresenteerd.  

Participatie staat bij Aparwási 150 jaar centraal. Alle mensen uit regio Den Haag kunnen op 4 juni a.s. van 13:00 uur tot 22:00 uur in theater Amare iets halen of brengen; iedereen is welkom om zijn/haar kennis over Hindustaanse immigratie op te doen en te genieten van kunst, iets te leren of andere mensen te ontmoeten. Deze dag zal de diversiteit van de Haagse bewoners weerspiegelen zich in de educatie en cultuur van de activiteiten.  

Aparwási150 jaar heeft in de afgelopen drie jaar samen met diverse Hindustaanse en Haagse culturele organisaties vraaggericht gewerkt om een educatief en cultureel programma samen te stellen. Tijdens de voorbereidingsjaren heeft Aparwasi 150 jaar door samen te werken met partners uit Den Haag een goed beeld gekregen over de programmering op 4 juni. Zij brengen programma en publiek mee naar ons podium.  

 

Deel dit artikel op social media!

Related posts

Laat een reactie achter